A forró nyári napokon még a fű is szívesen kortyolna egy hideg sört.

A hőség következtében megégett fű katasztrofális következményekkel jár a kert számára. Viszont a sör varázslatos módon újraéleszti a pázsitot, friss életet hozva a száraz területre.
A brutális kánikula nyomán sárgává ég a fű, ez sajnos rendszeres nyári látvány Somogyban úton-útfélen, de i köze ehhez a sörnek? Sokan örülnek, hogy nem kell füvet nyírni, de azért valljuk be, lélekromboló látvány a hőségtől kipusztult pázsit.
A sör és a fű kapcsolata
Most itt van a forradalmi újdonság, amely a brit tudományos közösség egyik kiemelkedő folyóiratának köszönhető. Egy olyan ital, amely sokak kedvence, és kevesen gondolnának arra, hogy a kert varázslatos világában is csodát tehet. Ez az ital nem más, mint a sör. Bár a módszer nem új keletű, az utóbbi időben egyre többen fedezik fel újra a sör jótékony hatásait, hiszen gyors, szemrevaló eredményeket hoz, és mindez megfizethető áron kivitelezhető – állítja a cikk. A sörben található élesztő, szénhidrátok és ásványi anyagok különösen kedvezően hatnak a talajban élő mikroorganizmusokra, amelyek kulcsszerepet játszanak a fű egészséges fejlődésében. A sör cukortartalma pedig energiát biztosít a talaj mikrobiális életének, így segítve elő a buja zöldellést.
A sörben található B-vitaminok kedvezően hatnak a növények fejlődésére, mivel elősegítik a sejtosztódás folyamatát. Az alkalmazásához elegendő egy költséghatékony világos sört 1:1 arányban vízzel összekeverni, majd egy kannával vagy permetezővel a gyep azon területeire juttatni, ahol a fű sárgulni vagy kiszáradni kezdett. A legjobb eredmények érdekében érdemes ezt a kezelést nem a legmelegebb napszakokban, hanem inkább reggel vagy este végezni, amikor a nap már nem éri közvetlenül a gyepet.
Azt mifelénk is tudják, hogy a sör folyékony kenyér, de azért elég furcsán néznének arra az atyafira, aki söröshordót döntene a fűre. A nagy nyári melegben az italt a legtöbben belsőleg fogyasztják, de ott sem árt a mérték, különben kiterülünk a fűre.