Ez a tápanyag képes mérsékelni a szorongás szintjét, mégis gyakran elfeledkezünk róla az étkezésünk során.
A helyzet az, hogy a testünk nem tud elegendő kolint előállítani, ami komoly problémát jelenthet. A szükséges mennyiséget táplálkozás útján kell pótolnunk, de sajnos sokan a napi ajánlott adag felét sem érik el – írja a New Atlas egy kutatásra hivatkozva. Pedig a kolin kiváló forrásai mindennapi ételeinkben megtalálhatóak: a tojás, halak, marhahús, csirke, burgonya, keresztesvirágú zöldségek és bizonyos gabonafélék mind gazdagok ebben a fontos tápanyagban.
Elengedhetetlen, hogy a jövőben további kutatások folytatódjanak annak érdekében, hogy megerősíthessük: a kolin pótlása valóban segít csökkenteni a szorongást. Sokan egyetértenek abban, hogy az étrend jelentőségét a mentális egészség szempontjából gyakran alábecsüljük. A legújabb eredmények viszont új lehetőségeket nyithatnak meg a kémiai folyamatok részletesebb feltérképezésére az agyunk működésében.




