Ez a magyar fogás még a hazaiak körében is népszerűtlen, egy évszázados klasszikus, amelytől sokan elfordulnak.
Létezik egy magyar étel, amely még a hazaiak körében is népszerűtlen, noha az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető fogásunkról van szó.
A magyar konyha gazdag és sokszínű, de vannak olyan ételek, amelyeket még a hazai ínycsiklandó fogások kedvelői is kerülik. Ezek közé tartoznak főként a belsőségek, amelyeket sokan nem szívesen kóstolnak meg. Például a pacal, a szalontüdő vagy a máj gyakran elkerült étkezési lehetőség. Az ízlésbeli különbségek tovább folytatódnak a hurkával, a káposztás cvekedlivel és a mákos tésztával is, amelyekről megoszlanak a vélemények. Az ilyen fogások sokszor igazi ízélményeket kínálnak, de nem mindenki számára vonzóak.
Viszont van egy magyar étel, amely a legegyszerűbb fogások közé tartozik, és évszázadok óta népszerű, mégis sokaknak nem nyeri el a tetszését. Ez a krumplis tészta, amelynek elnevezése, a grenadírmars, sokak számára rejtély marad.
Egy korábbi közvélemény-kutatás során a magyarok véleményét firtatták arról, mely hazai ételt nem kedvelik. Érdekes módon a krumplis tészta is sok szavazatot kapott, főként azért, mert sokan úgy vélik, hogy csupán szénhidrátok találhatók benne, így nem kínál elegendő ízélményt.