Új időszak léphet életbe Magyarországon: ezentúl a magyarok csak így élvezhetik ezt a bort - Pénzcentrum.

Az Európai Bizottság hivatalosan is elismerte a "Kőszeg / Kőszegi" elnevezést, amely mostantól oltalom alatt álló eredetmegjelölésként (OEM) szerepel a nyilvántartásban Magyarországon.
A "Kőszeg / Kőszegi" borok karakterét az Alpok közelsége, a helyi geológiai sajátosságok és a hűvös, de kiegyensúlyozott éghajlat formálja. A nappali és éjszakai hőmérséklet közötti jelentős különbségek hozzájárulnak a borok gazdag ízvilágához és aromáik fokozatos fejlődéséhez.
Ezek a feltételek a késői szüretelési időszakkal és a hagyományos bortermelési szakismerettel együtt könnyed, gyümölcsös, üdén savas borokat, valamint olyan elegáns fehér- és vörösborokat eredményeznek, amelyek hosszú ízűek és hosszan érlelhetőek. Ezek a borok sós ásványosságukról ismertek, amely az alapkőzetből ered, és szerkezetük a természetes savasságon alapul.
A borkészítés folyamatában a visszafogott hordós érlelés és a tartályos érlelés kombinálásával igyekeznek megőrizni a bor frissességét, miközben a tanninok éppen megfelelő szinten maradnak, elkerülve ezzel, hogy túlságosan domináljanak a bor ízében.
A kőszegi termőterület Magyarország egyik legrégebbi borvidéke, amely hosszú múltra visszatekintő kulturális és gazdasági hagyományokkal bír. A "Kőszeg / Kőszegi" borok egyedi jellegéhez hozzájárul a szőlőfajták választéka, a nemzedékről nemzedékre öröklődő szakértelem, valamint a hagyományos és modern borkészítési technikák ötvözése.