A forralt bor elkészítésekor gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy felforraljuk az italt, pedig valójában ez nem kívánatos. A megfelelő módszer az, hogy alacsony hőfokon melegítjük, így megőrizzük az ízek finomságát és az alkoholtartalmat is.
Ha a bor mellé igazán különleges ínycsiklandó fogásokat szeretnél varázsolni:
3 különleges karácsonyi fogás, ami feldobja az ünnepi asztalt
A vince.hu nyilvánosságra hozta a 2017-es verseny győztes csapatának titkát, amely révén megszületett a díjnyertes ital. A recept egyszerű, mégis nagyszerű: 17 liter borhoz 1,2 kilogramm cukrot és másfél liter vizet kevertek. A fűszerek beleszórása hidegen történt, hogy legyen időük összeérni, így gazdagabb ízvilágot eredményezve. A fűszerek között csupán néhány alapvető hozzávaló szerepelt: egy csipetnyi szegfűszeg, néhány egész fahéj, valamint citrom- és narancshéj. Az ital készítése során a csapat figyelmesen melegítette, legalább másfél órán át, anélkül, hogy egyszer is felforrt volna. Ahogy ők maguk is kifejtették: ez a módszer lehetővé teszi, hogy az ízek harmonikusan összeérjenek, miközben az alkoholtartalom is megmarad.




